چهار درصد از درآمد بازار ویدیو گیم مربوط به سرویسهای اشتراکی است

پیرز هاردینگ رولز، مدیر تحقیقات موسسه Ampere Analysis، در گزارش جدید این موسسه اعلام کرده است که از درآمد بازار ویدیو گیم در مناطق ایالات متحده آمریکا و انگلستان، چهار درصد به سرویسهای اشتراکی یعنی ایکس باکس گیم پس، پلی استیشن پلاس و نینتندو سوییچ آنلاین تعلق دارد.
همانطور که سرویسهای اشتراکی موسیقی و فیلم و سریال محبوبیت بسیار زیادی در بین علاقهمندان دارند، میلیونها کاربر در سراسر دنیا از سرویسهای اشتراکی بازیها ویدیویی استفاده کرده و از مزایای متعدد آن بهره میبرند. سه شرکت صاحب پلتفرم، یعنی سونی، مایکروسافت و نینتندو اقدام به ارائه سرویسهای Xbox Game Pass، Playstation Plus و Nintendo Switch Online کردهاند.
شهرت سرویسهای اشتراکی ویدیو گیم باعث شده است که این دست از سرویسها درآمد بالایی داشته و با دیگر شیوههای تجربه آثار مختلف رقابت کنند. پیرز هاردینگ رولز، مدیر تحقیقات موسسه تحقیقاتی Ampere Analysis، در گزارش تازهای اعلام کرده است که سرویسهای اشتراکی ایکس باکس گیم پس، پلی استیشن پلاس و نینتندو سوییچ آنلاین سالانه به میزان 3.7 میلیارد دلار درآمد داشتهاند. این در حالی بوده که مبلغ اختصاص داده شده به خرید دیسک، نسخه دیجیتال، بستههای الحاقی و خریدهای درون برنامهای برابر با 81 میلیارد دلار است.
به گفته پیرز هاردینگ رولز، سرویس Xbox Game Pass که اشتراک ماهانه آن حداکثر 15 دلار هزینه دارد و از زمان آغاز به کار در سال 2017 توانسته 25 میلیون کاربر جذب کند، حدود 60 درصد از درآمد حاصل از سرویسهای اشتراکی را در اختیار دارد. در حالی که سرویسهای اشتراکی به وضوح کم اهمیت نبوده و در حال رشد هستند، اما به نظر میرسد که در ابعاد مختلف تصورات نادرستی نسبت به این سرویسها وجود دارد.
فیل اسپنسر، رئیس بخش ایکس باکس، اخیرا گفت که سازندگان بازیها اغلب از او میپرسند که آیا آثار آنها باید روی سرویس گیم پس ارائه شوند تا شانس موفقیت روی کنسولهای شرکت مایکروسافت را داشته باشند. وی در این مورد گفته است: «میخواهم به اطلاع بازیسازان برسانم که برای ما در ایکس باکس، یک مدل کسب و کار موفق وجود ندارد. اغلب بازیسازان از من میپرسند که اگر بازیها از طریق سرویس اشتراکی در دسترس قرار نگیرد، آیا دیگر روی ایکس باکس قابل اجرا نیستند؟ این تصور کاملا نادرست است».
سرویس اشتراکی پلی استیشن پلاس جدید رقیب سرویس ایکس باکس گیم پس محسوب نمیشود
به تازگی شرکت سونی اقدام به معرفی سرویس پلی استیشن پلاس جدید کرد. این سرویس تازه در واقع حاصل ادغام سرویسهای PS Plus و Playstation Now است. این سرویس در سه سطح و با مزایا و قیمتهای متفاوت در دسترس قرار میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر از سرویس پلی استیشن پلاس جدید میتوانید به مطلب معرفی آن مراجعه کنید.
همزمان با معرفی سرویس پلی استیشن پلاس جدید، رسانه GamesIndustry.biz مصاحبهای با رئیس پلی استیشن یعنی جیم رایان ترتیب داد. در این مصاحبه جیم رایان گفت که به اعتقاد او سرویسهای اشتراکی هیچگاه مانند تسلط اسپاتیفای و نتفلیکس بر موسیقی و فیلم، سهمی بالایی در صنعت بازیهای ویدیویی نخواهند داشت.
جیم رایان در این باره گفته است: «سرویسهای اشتراکی در طول چند سال گذشته اهمیت زیادی به دست آوردهاند. تعداد مشترکین پلی استیشن پلاس از سال 2010 تاکنون به 48 میلیون نفر رسیده است. ما برای خدمات خود پیشبینی میکنیم که شاهد رشد مشترکان آن باشیم. اما مدیوم ویدیو گیم با موسیقی و دیگر انواع سرگرمی تفاوت دارد. فکر نمیکنم هیچوقت شاهد پیشرفتی در حد و اندازههای اسپاتیفای یا نتفلیکس باشیم».
در عوض جیم رایان معتقد است که بازیکنان بیشتر به بازیهای لایو سرویس مثل فورتنایت و کالاف دیوتی وارزون گرایش پیدا میکنند. با مدیریت جیم رایان، شرکت سونی مالکیت استودیو Bungie، خالق سری Destiny، را در اختیار گرفته است. مبلغ هزینه شده برای این امر برابر با 3.6 میلیارد دلار بوده است.
نظر شما در مورد سهم سرویسهای اشتراکی از درآمد بازار بازیهای ویدیویی در آمریکا و انگلستان چیست؟ به نظر شما ممکن است که فروش نسخه فیزیکی کنار گذاشته شود و اکثریت بازیکنان از سرویسهای اشتراکی استفاده کنند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: Video Games Chronicle
نظرات مشتریان
- دسترسی زودهنگام کاربران به یکی از بازیهای رایگان سرویس پلی استیشن پلاس
- چهار درصد از درآمد بازار ویدیو گیم مربوط به سرویسهای اشتراکی است
- حالت فمیلی ایکس باکس گیم پس ارائه میشود
- بازیهای رایگان ایکس باکس لایو گلد در آوریل 2022 معرفی شدند
- سرویس پلی استیشن پلاس جدید به صورت رسمی معرفی شد
- هزینه اضافه شدن بازی Guardians of the Galaxy به گیم پس مشخص شد